РСС: ЗЕЛЕНЕ БЕРЕТКЕ ПОПУЊАВАЈУ РЕДОВЕ, ДОК ЕВРОПСКИ „ПРИЈАТЕЉИ“ ЋУТЕ :: Semberija INFO ::

 

РСС: ЗЕЛЕНЕ БЕРЕТКЕ ПОПУЊАВАЈУ РЕДОВЕ, ДОК ЕВРОПСКИ „ПРИЈАТЕЉИ“ ЋУТЕ


Foto
Постројавање зелених беретки такозване Армије БиХ које је организовано у седам општина и градова ФБиХ вјероватно ће остати незапажено од стране Међународне заједнице и представника Европске уније, али Срби ће истрајати да добију одговор – да ли је провокација муслиманских јединица само логичан слијед недавне изјаве Шефика Џаферовића да „ово још није Босна за коју су се муслимани борили“, саопштено је из Савјета за безбједност и борачко-инвалидску заштиту Републичке странке Српске /РСС/.
 
Из Савјета наводе да је јавност у Републици Српској згрожена јучерашњом мобилизацијом неколико хиљада муслимана у ратним униформама и да је цијела та представа у ФБиХ подсјетила на предратно вријеме, када су се на исти начин окупљали у форми територијалне одбране.
 
- Поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић без икаквих основа износи теорије о неком плану у којем је записано да ће Бошњаци као народ нестати. Након тога се догађа постројавање зелених беретки и спремање дјеце, која нису ни запамтила рат, да умјесто цивилизацијских вриједности шире мржњу, лажи и страх. Док се у њиховим главама, можда, кроје планови за нови сукоб, ми их подсјећамо да је БиХ састављена од два ентитета и три конститутивна народа, те да би било боље да своје ратно-хушкачке намјере оставе по страни и изађу из друштвеног вакуума у који су их сатјерале њихове духовно-политичке вође – поручио је предсједник Савјета Бранислав Шушљик.


 Према мишљењу Шушљика и других чланова Савјета који су учествовали у стварању Републике Српске, муслиманско постројавање у Бихаћу, Мостару, Тузли, Сарајеву, Горажду, Зеници и Бугојном поводом 30 година од оснивања такозване Армије БиХ наставак је континуираних ексцеса на које странци увјежбано жмире.
 
- Утакмица Премијер лиге БиХ бива прекинута да би играчи ифтарили?! И онда се у ФБиХ питају због чега навијамо за Србију, а не за БиХ. Замислите да Срби прекину утакмицу и послуже божићну печеницу на терену. Министар одбране у Савјету министара БиХ Сифет Поџић не дозвољава Србима у Оружаним снагама БиХ да носе браде у периоду од 40 дана када им премине неко од најближих, док с друге стране нема ништа против муслиманске хаџијске браде. И са оваквим порукама треба да градимо суживот и нормалне односе? – пита Шушљик.
 
Из Савјета за безбједност и борачко-инвалидску заштиту РСС наглашавају да у наредним данима, умјесто готово чаплиновске гротеске која стиже из ФБиХ „да је Армија БиХ оружана сила настала од ненаоружаног народа“, очекују осуду од надлежних институција, ове још једне у низу опасне бошњачке реторике.