“НАТО ЛОВАЦ ПРАТИО ЛЕТ ЕР СРБИЈЕ У РУСКОЈ ЗОНИ, ТРАЖИМО ОДГОВОР” :: Semberija INFO ::

 

“НАТО ЛОВАЦ ПРАТИО ЛЕТ ЕР СРБИЈЕ У РУСКОЈ ЗОНИ, ТРАЖИМО ОДГОВОР”


- Предсједник Александар Вучић изјавио је вечерас да се Србија суочава са страшним притисцима и открио да је у сриједу руска ваздушна контрола обавијестила Србију да је један НАТО борбени авион у руском ваздушном простору пратио лет Ер Србије недалеко од руске границе са Летонијом.

 “Сутра ће држава да упути захтев - да тражимо додатне информације од Руса, али ћемо да тражимо и од НАТО-а информације и да видимо ко се то прави паметан, са којим то ловцима да угрожава цивилно ваздухопловство и да угрожава цивиле на неком лету. И што се праве паметни или је то случајност, али би било лепо да нам то кажу”, рекао је Вучић гостујући на РТС.

Вучић је рекао да је авион који је био у питању био војни ловац и да је највише подсјећао на фантома 15 или јурофајтер сиве боје и да је очигледно у руској ваздушној зони био неки од НАТО авиона који је ишао само километар испод нашег авиона.

Казао је да сада постоје тачне координате гдје се тај авион појавио.

“Ово вам говорим да бисте разумели размере притиска са којима се суочавамо, јер је Србија једина земља која има летове са Моксвом и Петербургом на истом нивоу какве је имала. Говорили су како је украјинска крв на нашим авионима. Нешто се не сећам да су заустављали летове Кијев - Лондон - Будимпешта и Кијев - Беч када је НАТО бомбадовао Србију”, истакао је Вучић.

(Тањуг)