"ЛИТРА ГОРИВА БИ БИЛА ОКО ДВИЈЕ МАРКЕ" ВИШКОВИЋ ВЈЕРУЈЕ ДА ЈЕ УКИДАЊЕ АКЦИЗА НА НАФТУ МОГУЋЕ ВЕЋ ОД 1. АПРИЛА :: Semberija INFO ::

 

"ЛИТРА ГОРИВА БИ БИЛА ОКО ДВИЈЕ МАРКЕ" ВИШКОВИЋ ВЈЕРУЈЕ ДА ЈЕ УКИДАЊЕ АКЦИЗА НА НАФТУ МОГУЋЕ ВЕЋ ОД 1. АПРИЛА


Foto: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да се нада да ће Народна скупштина прихватити иницијативу Владе како би 24. марта , на засједању Дома народа Парламентарне скупштине посланици усвојили приједлог Народне скупштине и од 1. априла БиХ имала укинуте акциза на нафту и нафтне деривате.

Он је новинарима у парламенту Српске рекао да би то значило да ће у том моменту цијене нафте и бензина бити око двије КМ по литри и да ће то сигурно привући већи број конзумената из окружења.

- Бојимо се и несташице, редова, гужви, а зашто би ми финансирали и одрицали се прихода у корист неких других. Свјесни смо тога и зато желимо да урадимо ово како смо предложили - истакао је Вишковић. Он је нагласио да за оба рјешења, која је Влада данас предложила парламенту Српске, постоји усаглашено мишљење са Владом Федерације БиХ и са премијером ФБиХ Фадилом Новалићем. - Тако да ово што је предложено Скупштини од Владе Српске, такав исти став је и Владе Федерације - нагласио је Вишковић.