УКРАЈИНЦИ УМЈЕСТО НА ‘YАРУН’ У УКРАЈИНИ, ЛЕТЈЕЛИЦУ ПОСЛАЛИ НА ‘ЈАРУН’ У ХРВАТСКОЈ? :: Semberija INFO ::

 

УКРАЈИНЦИ УМЈЕСТО НА ‘YАРУН’ У УКРАЈИНИ, ЛЕТЈЕЛИЦУ ПОСЛАЛИ НА ‘ЈАРУН’ У ХРВАТСКОЈ?


Foto
Становнике Загреба је у четвртак иза 23 сата узнемирила експлозија. На Јарун се срушила, како ствари стоје, беспилотна летјелица. Како је рекао стручњак за војну авијацију, највјеројатније се ради о украјинској беспилотној летјелици Ту-141, поше 24сата.хр.

На остацима летјелице видјела се црвена петокрака и ћирилични натпис. Стручњак је објаснио да је то беспилотна летјелица из совјетске ере коју су Украјинци редизајнирали након 2014. године и једини је користе у свијету.

Користе је за снимање и као мамац

Против Руса је користе за снимање и као мамац. То је, како је објаснио, више крстарећа ракета него традиционална беспилотна летјелица, лансира се из приколице, а рута се унапријед одреди.
Не носи оружје, користи се за снимање и прикупљање података, а слијеће помоћу падобрана. На мјесту пада загребачка полиција пронашла је два падобрана.

Како је украјинска беспилотна летјелица из совјетске ере завршила на Јаруну?
Постоји једна поприлично невјеројатна теорија. Како је објаснио стручњак, то је летјелица која има унапријед задану руту.

И сад иде онај занимљиви дио. У Украјини постоји мјесто Yарун, налази се у житомирској области, између Кијева и Лавова.

Дошло до грешке

Није немогуће да су је Украјинци програмирали за снимање и да је дошло до грешке Yарун – Јарун па је беспилотна летјелица, умјесто украјинског Yаруна, снимала најпознатије загребачко језеро.

И даље остаје поприлично велики упитник како је могуће да крстарећа ракета, која лети на шест километара брзином до 900 км/х прође све НАТО радаре и протузрачне обране и падне равно на Загреб.