СУД ПРЕСУДИО У КОРИСТ ЂОКОВИЋА, ОДБИЈЕН ЗАХТЈЕВ ЗА УКИДАЊЕ ВИЗЕ :: Semberija INFO ::

 

СУД ПРЕСУДИО У КОРИСТ ЂОКОВИЋА, ОДБИЈЕН ЗАХТЈЕВ ЗА УКИДАЊЕ ВИЗЕ


- Суд у Мелбурну поништио је одлуку Федералне владе Аустралије о депортацији Новака Ђоковића.

Ђоковићеви представници изнијели су жалбу на одлуку Владе, аргументовано је одбранили и потврдили да је Новак имао комплетну документацију за медицинско изузеће, због чега је судија Ентони Кели пресудио у његову корист.

Борба свјетског "броја 1" са аустралијским властима још није готова, али је направљен велики корак ка наступу на предстојећем Аустралијан опену.

Како преносе медији, најбољи тенисер свијета је добио медицинско изузеће јер је преболио корона вирус у децембру, али по доласку у Мелбурн виза му је поништена.

Након пет дана одржано је суђење на којем су Ђоковићеви адвокати имали јаче аргументе од колега који су заступали аустралијске власти, те је судија Ентони Кели пресудио у корист најбољег тенисера свијета. Ђоковић се придружио адвокатима на суђењу.

Нешто мало након 7 часова јутрос донесена је велика одлука за српског тенисера.

Суд је истакао да је одлука Владе да тениској звијезди укине визу за улазак у земљу "неразумна".

Наређено је да Влада Аустралије плати све трошкове и да Ђоковићу буде укинута одлука о укидању визе.

Након поновног прегледа предмета одлучено је да му се плате трошкови и да му се врати пасош и сви лични документи. Дат је рок од 30 минута да Новака пусте из притвора у мигрантском хотелу.

Одлуку суда потврдио је и Новаков адвокат Ник Вуд.

Адвокати федералне Владе рекли су суду да министар за имиграцију Аустралије задржава право да искористи своје лично овлаштење да поново укине визу Ðоковићу на потпуно новим основама.

(Независне)