СВЕ БЕБЕ РОЂЕНЕ 1. ЈАНУАРА У СРПСКОЈ ДОБИЈАЈУ АУТО СЈЕДИШТЕ :: Semberija INFO ::

 

СВЕ БЕБЕ РОЂЕНЕ 1. ЈАНУАРА У СРПСКОЈ ДОБИЈАЈУ АУТО СЈЕДИШТЕ



 Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске донијела је одлуку да свим бебама, које у Српској дођу на свијет 1. јануара 2022. године, поклони дјечије ауто сједиште.

Из ове агенције саопштили су да су о овој акцији обавијештена сва породилишта у Републици Српској, те су пожељели да се рађа што већи број дјеце.

"Безбједност у саобраћају је дио опште безбједности сваке земље, а један од примарних циљева Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске јесте брига о безбједности дјеце у саобраћају. Да би дијете било безбједно у саобраћају неопходно је да се превози у лиценцираном дјечијем ауто сједишту", навели су из Агенције за безбједност саобраћаја РС.

Како подсјећају, дјечија ауто сједишта представљају сигурносни систем који се поставља на сједишта аутомобила, а намјењен је превозу малишана од рођења до 12 година.

"Постављање дјетета у заштитни систем је подједнако важно како на дугим тако и на кратким релацијама. Да би дијете у сваком тренутку било безбједно, потребно је да се увијек за вријеме превоза налази у заштитном систему (и када се превози до/од школе, вртића, продавнице итд.)", навели су из Агенције.

Извор: Независне новине