Шеранић и Ћорић присуствовали примопредаји заштитне опреме :: Semberija INFO ::

 

Шеранић и Ћорић присуствовали примопредаји заштитне опреме


Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић и министара саобраћаја и веза Недељко Ћорић данас су у Бањалуци присуствовали примопредаји вриједне донације заштитних одијела за потребе здравствених установа.

Примопредаја је уприличена у складишту компаније "Крајинагруп".

Министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић истакао је значај донације заштитних хируршких одијела, чија је вриједност већа од 1,3 милиона евра, јер ће здравственим радницима у Републици Српској олакшати рад са пацијентима зараженим вирусом корона.

Министар саобраћаја и веза Српске Недељко Ћорић рекао је да је ова примопредаја само потврђује добру и искрену сарадњу са Кином, напоменувши да она постоји већ дуго и на другим пројектима, као што су инфраструктурни, привредни, здравствени.

Директор Агенције CEATEC Чен Хуи рекла је да ће ова опрема допринијети борби против епидемије вируса корона, да желе и да истакну добру пријатељску сарадњу Републике Српске и Кине, као и да искаже захвалност двојци министара за подршку при организацији доставе опреме.

Укупно 217.050 заштитних стерилних хируршких одијела вриједности 1.372.344 евра донирале су кинеска компанија Delmen Forward GmbH и агенција CEATEC (China Europe Association for Technical and Economic Cooperation Yangtze River Delta Trade Promotion Committee).

Ова једнократна одијела биће распоређена у 15 јавних здравствених установа у Републици Српској - Универзитетском клиничком центру, Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић", Болници за хроничну психијатрију Модрича, Заводу за стоматологију и Болници "Свети Врачеви" Бијељина.

Опрема ће бити достављена и болницама у Градишци, Добоју, Зворнику, Источном Сарајеву, Невесињу, Приједору, Требињу, Фочи, Специјалној болници за физикалну медицину и рехабилитацију Мљечаница и Специјалној болници за психијатрију Соколац.

​(РТРС)