ДОДИК : АКО НЕ ПОСТОЈИ ВИСОКИ ПРЕДСТАВНИК, НЕ ПОСТОЈИ НИ ОХР :: Semberija INFO ::

 

ДОДИК : АКО НЕ ПОСТОЈИ ВИСОКИ ПРЕДСТАВНИК, НЕ ПОСТОЈИ НИ ОХР


- Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик је на данашњој конференцији за новинаре рекао да ако не постоји високи представник, не постоји ни ОХР.

"Имали смо састанак са члановима ЕУ и Ескобаром који није дао неки посебан резултат, али је била прилика да се разјасне неке ситуације. Хоћу да кажем да медији извјештавају да се у Сарајеву одржава сједница ПИК-а. Поставља се питање ко је овластио ту групу земаља.  То није обавезујуће, није легитимно да се неовлаштене земље баве питањима БиХ", рекао је Додик.

Каже да састанак ПИК-а ништа не значи.

"Он је усмјерен ка томе да још једном потврди лаж који се зове високи представник. Нису дали одговор на основно питање, на основу чега је неко високи представник, они што више игноришу, ми морамо што више да понављамо", казао је Додик.

Додик истиче да је била оцјена на тим састанцима да су они свјесни да постоји криза и да је проблем у БиХ.

"Сви знамо, читава јавност да овдје демократским процесима доминантну улогу има америчка администрација. Немогуће је да иста успије. То су све ствари које сустижу и предстижу у ирационалности да необавезно тијело расправља о непостојећем тијелу као тај ПИК", истакао је Додик.

Сматра да је све то додавање апсурда у већ апсурдној Босни и Херцеговини.

"Република Српска не учествује све док се не повуче срамна одлука као што је Закон о геноциду. Веома је било изражено да се геноцидни карактер прогласи кроз све Србе да би се са нама обрачунавали", рекао је Додик.

Додик каже да апсолутно стоји у тој позицији да је немогуће да неко оптужи народ и читаву Српску као геноцидну и то не може остати у јавном простору.

"Дакле , наводно истину утјеривати Законом, поготово везано за те догађаје није никада било корисно.  Ви једну тему намећете као табу само зато што је странац донио неку одлуку. То мора да оде из правног система, а ми из БИХ можемо разговарати о тој теми и донијети нека рјешења", истакао је Додик.

(Независне)