Појачане контроле возача у Српској на дрогу, алкохол и лијекове :: Semberija INFO ::

 

Појачане контроле возача у Српској на дрогу, алкохол и лијекове


БАЊАЛУКА - Министарство унутрашњих послова Републике Српске (МУП РС) спроводиће 3, 4. и 5. децембра, на путевима Републике Српске, акцију контроле возача под дејством алкохола, дрога или психоактивних лијекова, са циљем побољшања стања безбједности у саобраћају.

"У периоду јануар - октобар 2021. године, саобраћајне незгоде су најчешће проузроковали возачи који су управљали моторним возилом под дејством алкохола (1.005)", наведено је у саопштењу МУП-а РС.

Како се додаје, у наведеном периоду, полицијски службеници МУП-а Српске су из саобраћаја искључили 16.243 возача због вожње под утицајем алкохола и 101 возача због вожње под утицајем опијата, од укупно 19.567 искључених возача. 

"Вожња под утицајем алкохола, дрога и психоактивних лијекова је веома опасна. Мнистарство унутрашњих послова Републике Српске апелујуе на све учеснике у саобраћају да се одговорно понашају у саобраћају, да поштују законске прописе, те тако заштите свој, али и животе других учесника у саобраћају", наводи се у саопштењу.


МУП РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ