Вишеструки повратник у чињењу прекршаја упућивао претње полицијским службеницима и управљао возилом под дејством алкохола :: Semberija INFO ::

 

Вишеструки повратник у чињењу прекршаја упућивао претње полицијским службеницима и управљао возилом под дејством алкохола


Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина, 22.11.2021. године лишили су слободе лице О.И. из Бијељине због почињеног кривичног дјела „ Угрожавање сигурности“.
 
Наиме, 22.11.2021. године око 18,10 часова у улици Данка Кабиља Букија у Бијељини догодила се саобраћајна незгода са мањом материјалном штетом у којој је са путничким возилом „Мercedes“ учестовало лице О.И. Алкотестирањем лица утврђено је да наведени има 2,13 г/кг алкохола у организму, због вожње у алкохолисаном стању и учестовања у саобраћајној незгоди наведени је лишен слободе.
 
Приликом лишења слободе О.И. упућивао је пријетње опасне по живот полицијским службеницима Полицијске станице за безбједност саобраћаја Бијељина, које је поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини квалификовао као кривично дјело „ Угрожавање сигурности“.
 
Надаље, провјерама кроз базе и службене евиденције, утврђено је, да је О.И. вишеструки повратник у чињењу прекршаја, те да има евидентиран дуг у регистру новчаних казни у износу од 6.306,40 КМ. Од лица О.И. возило је привремено одузето  и против њега биће поднешен захтјев за покретање прекршајног поступка надлежном суду.
 
 
                                                                      ПОРТПАРОЛ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ 
 
                                                                                         Александра Марић