На подручју Полицијске управе Бијељина појачана контрола саобраћаја :: Semberija INFO ::

 

На подручју Полицијске управе Бијељина појачана контрола саобраћаја


Полицијска управа Бијељина  у периоду од 15.до 21.новембра 2021. године проводи појачане контроле  усмјерене на поштивања „односа возач-пјешак“ и контролу возача под дејством алкохола, опијата или психоативних лијекова.
 
Наведене контроле проводе се у циљу превенције саобраћајних незгода у којима учествују пјешаци као најрањивија категорија и утицаја алкохола на догађање најтежих облика  саобраћајних незгода.
 
Наиме, у претходним појачаним контролама саобраћаја евидентиран је значајан број прекршаја који су починили возачи према пјешацима,а најкарактеристични је непропуштање пјешака на обиљеженом пјешачком прелазу.Овакво понашање возача условило је догађање већег броја саобраћајних незгода у зонама пјешачких прелаза.
 
Полицијска управа Бијељина апелује на пјешаке да  у условима смањене видљивости, која може бити изазвана ноћним условима или неповољним атмосферским временским приликама,  да када се крећу  коловозом  у ван насељеном мјесту  користе флуроцентни прслук који их чини уочљивијим учесником у саобраћају. Такође, да  користе за кретање  површину ван коловоза, а изузетно да уколико нема погодне површине користе лијеву ивицу коловоза.
 
 
                                                                       ПОРТПАРОЛ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ БИЈЕЉИНА  
 
                                                                                         Александра Марић