ТРБ: ОБИЉЕЖЕНА СЛАВА КОМПАНИЈЕ У ПРИСУСТВУ МИНИСТРА ЛУКАЧА И КОШАРЦА :: Semberija INFO ::

 

ТРБ: ОБИЉЕЖЕНА СЛАВА КОМПАНИЈЕ У ПРИСУСТВУ МИНИСТРА ЛУКАЧА И КОШАРЦА


Компанија Технички ремонт Братунац обиљежила је данас крсну славу фирме Светог Димитрија – Митровдан у присуству министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача, министра спољње трговине и економских односа Сташе Кошарца, руководства компаније и запослених. 

Као и сваке године, на овај значајан датум за компанију, прво је одата почаст и положени вијенци на Споменик погинулим радницима у протеклом рату, у знак сјећања на њихов допринос у одбрани фирме, огњишта и Републике Српске.



Након полагања вијенаца обављено је ломљење славског колача, у присуству ужег круга званица и запослених, у складу са прописаним епидемиолошким мјерама заштите од вируса корона.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач у обраћању на славској свечаности рекао је да је ТРБ намјенска индустрија која је веома значајна за цијелу Републику  Српску, посебно за МУП кроз реализацију заједничких пројеката,  прије свега Деспота , на који је веома поносан. 

„Надам се да ћемо наставити са неким новим уговорима, а већ, као што знате радимо ново возило које ће бити представљено  у Републици Српској и које ће,  сасвим сам сигуран, изазвати велику пажњу као и Деспот. Надам се да ћемо сарадњу наставити и кроз ове уговоре које већ имамо, али и које ћемо имати у будућности између МУП-а и ТРБ-а, а рекао бих и измедју Републике Српске и ТРБ-а, јер ТРБ одрађује сигурно веома битан посао за читаву Републику, захваљујући руководству и свим запосленима. Мислим да је ТРБ на правом путу да буде још много јачи и сигуран сам да ће превазићи и стару славу коју је некада имала компанија и заједничким снагама направићемо сигурно велике резултате“, рекао је министар Лукач.



Он је изразио захваланост свим запосленима, посебно инжењерима на сарадњии коју остварују са МУП-ом у свим пројектима.
Лукач је новименованом генералном директору Мирјани Шаренац Мичић пожелио да у ТРБ-у у Братунцу буде успјешна као и на пројектима у Намибији.

Министар спољње трговине и економских односа Сташе Кошаарц поручио је запсоленима у ТРБ-у да нису сами, јер су дио Републике Српске  и свих њених институција као компанија од изузетног значаја.
„ТРБ  је комапнија за примјер, компанија која показује своје капацитете. Кроз послове министра  спољње трговине и економских односа упознат сам са вашим пословима, плановима  и настојањима да повећате спољно трговински  промет и наша улога у министарству је да не дозволи  да се било шта лоше деси компанији из Републике Српске. Моја мисија је да очувам наше интересе дјелујући у заједничким институцијама“, рекао је Кошарац и пожелио срећну славу руководству и свим запосленима.

Генерални директор компаније ТРБ Мирјана Шаренац Мичић истакла је да постоји јасна визија и циљ за даљи рад ТРБ-а, да је свјесна шта треба да настави и ради и обећала да ће оправдати указано повјерење. Она је навела да су у протекла два мјесеца, како је именована  потписана  два веома важна уговора и изразила наду да ће заједничким радом свих запослених и руководства завршити све уговорене обавезе и потписати нове.  „Уз мало среће мислим да ћемо да постигнемо изузетно велике резултате“, поручила је Мичићева.

Већински власник компаније Славен Ристић рекао  је да му је жеља да сви радници који раде у ТРБ-у израстају у раднике попут Мирјане Шаренац Мичић која је до сада оправдала сво указано повјерење и сигуран је да ће дати  све од себе и на новој позицији.  Он је истакао да су свим радницима отворена врата да постигну такав успјех.


ТРБ