Сједница Предсједништва Демократског савеза: Солидарност са српским народом на Косову и Метохији :: Semberija INFO ::

 

Сједница Предсједништва Демократског савеза: Солидарност са српским народом на Косову и Метохији


Циљеви економског програма Демократског народног савеза су да у наредних пет година подигнемо просјечну плату на 1.500 КМ, да просјечна пензија буде најмање 50 одсто просјечне плате у РС, да запослимо најмање десет хиљада младих људи и да остваримо раст БДП –а више од пет одсто годишње, што сматрамо да је реално, изјавио је пословни директор ДНС-а Милош Стевановић након данашње сједнице Предсједништва ДНС-а у Бијељини.



“Инвестиције у РС треба да буду три милијарде КМ годишње, да јавне инвестиције буду 500 милиона КМ годишње и да се смањи неједнакост и сиромаштво. Наш циљ је да поспјешујемо стваралачки дух и да смањимо свијест људи о потреби одласка, односно запослења само у јавном сектору”, изјавио је Стевановић. 

Душко Ивић, потпредсједник  ДНС-а, изјавио је да Предсједништво ДНС-а  тражи од владајућих партија у РС, да прије него што сазову било коју сједницу Народне скупштине РС, сазову једну посебну сједницу о правима бораца у Републици Српској.
“На задњој сједници Народне скупштине РС био је извјештај Одбора за права бораца, гдје посланици СНСД-а нису подржали одржавање посебне сједнице о правима бораца у РС. Опозиција је тражила то, али владајућа партија то није прихватила. Предсједништво ДНС-а  захтијева од владајућег СНСД-а да испоштују све закључке Народне скупштине који су донесени на протеклим засиједањима, а ријеч је о посебном рачуну Управе за индиректно опорезивање, односно да РС има свој рачун, као и закључци по питању ентитетске границе, пољопривредног земљишта, Суда и Тужилаштва БиХ. Све те закључе Народна скупштина РС је усвојила и Влада РС треба да их реализује прије сазивања нове посебне сједнице. Од СНСД-а и господина Додика тражимо да испоштује закључке Народне скупштине РС”, нагласио је Ивић.



Што се тиче припрема за избор градоначелника Приједора, ДНС је донио закључак  да је ова политичка странка најкредибилнија да у име опозиције понуди кандидата за градоначелника Приједора, јер има најјачу инфраструктуру и највећи број присталица у Приједору.  

Ненад Нешић, предсједник ДНС-а  изразио је солидарност са српским народом на Косову и Метохији, изражавајући истовремено и подршку предсједнику и руководству Србије, истакавши да је српски народ с ове стране Дрине увијек спреман на саборност и слогу.



“Срби немају право да ћуте на све ово што се данас дешава на Косову и Метохији. Ово је истовремено порука Србима у РС, шта им се може десити уколико изгубимо нашу Републику Српску. Позивам наш народ у РС да буде сабран око Републике Српске, а истовремено  поручујемо и Куртију и свима осталима, уколико буде требало и уколико предсједник Србије од нас то буде тражио, спремни смо да учествујемо у сваком виду помоћи српском народу на Косову и Метохији”, поручио је Ненад Нешић, предсједник ДНС-а.


Семберија инфо - Љ. Љубојевић