Расписан конкурс за дизајн метро станица у Београду :: Semberija INFO ::

 

Расписан конкурс за дизајн метро станица у Београду


Конкурс за идејно архитектонско рјешење и дизајн метро станица за прву фазу прве линије београдског метроа расписан је 29. септембра, изјавио је замјеник градоначелника Горан Весић. Весић је прецизирао да је Град Београд расписао конкурс за идејно рјешење првих 16 станица метроа, јер жели да ангажује домаће архитекте.

„Српске архитекте ће, као што су радиле и линијски парк, добити да раде и метро. Желимо да младе српске архитекте учествују у градњи метроа и дизајнирању станица јер ће на тај начин стећи референце да раде у свијету”, рекао је Весић, наводи се у саопштењу Градске управе.

Весић је истакао да је наручилац конкурса Град Београд, односно Секретаријат за јавни превоз и ЈКП „Београдски метро и воз”, у сарадњи са спроводиоцем конкурса - Удружењем архитеката Србије. Додао је да је конкурс за идејно архитектонско рјешење и дизајн будућег метроа јавни и анониман, као и да је расписан преко портала Јавне набавке и да је доступан на сајту Удружења архитеката Србије.

„Када добијемо идејна рјешења, по њима ће се градити станице метроа”, рекао је Весић, наводи се у саопштењу, преноси Тањуг.

​Танјуг