Полицијска управа Бијељина: Полиција ефикасна у расвјетљавању кривичних дјела :: Semberija INFO ::

 

Полицијска управа Бијељина: Полиција ефикасна у расвјетљавању кривичних дјела


Представљајући резултате рада бијељинске  полиције у августу, начелник Полицијске управе Бијељина Стјепан Терзић изјавио  је да је откривено девет кривичних дјела из области злоупотребе дрога, три кривична дјела привредног криминала, од чега су два случаја злоупотреба службеног положаја и једно недозвољени промет акцизних производа, а за ова дјела пријављене су четири особе.

Према ријечима Терзића, број саобраћајних незгода повећан је за пет одсто у односу на август прошле године, а на путевима у регији у 118 саобраћајних удеса четири особе су погинуле, петнаест је тешко и 44  лакше повријеђених.

Сви удеси са погинулим особама догодили су се у Бијељини, у мјесту Главичице погинуо је пјешак, на заобилазници су погинули возач и сувозач, а у  Хасама возач аутомобила.

Инспектор сектора полиције за безбједност саобраћаја Раденко Кнежевић навео је да су возачи под дејством алкохола проузроковали 18 одсто мање саобраћајних незгода него у упоредном периоду, док је брзина била узрок у 20 одсто удеса са настрадалим особама, што је за 12 одсто мање него у августу прошле године.

У прошлом мјесецу у регији је евидентирано 4.047 прекршаја из области безбједности саобраћаја, а 2.538 прекршаја брзине кретања возила евидентирано је радарским системима.

Кнежевић је изјавио да је у Бијељини и након почетка школске године остао неријешен проблем освјетљења у Рачанској улици, гдје се налазе средње школе, као и да у зонама школа није поново исцртан знатан број пјешачких прелаза који су изблиједили, нарочито у приградским насељима, што су на вријеме тражили од Градске управе.

Начелник сектора криминалистичке полиције Срђан Гајић навео је да су у августу припадници Полицијске управе Бијељина расвијетлили свих 11 почињених кривичних дјела против живота и тијела, док је код тешких крађа расвијетљено девет од 11 случајева.

У области нарушавања јавног реда и мира у прошлом мјесецу евидентирано је 56 случајева са 68 извшилаца, међу којима је 15 жена, а највећи број нарушавања јавног реда и мира догодио се на улицама, трговима и у угоститељским објектима.

Најчешћи узроци нарушавања јавног реда и мира су међукомшијска и друга нетрпељивост, утицај алкохола и бука. 

Девет илегалних миграната откривено је током августа на подручју Полицијске управе Бијељина и сви су мушкарци, без документације за идентификацију, рекао је данас начелник сектора полиције у тој полицијској управи Игор Капикул. Према земљи поријекла, пет особа је из Марока, а четири су из Либије.


Семберија инфо - Љ. Љубојевић