Републички штаб продужио мјере у Српској до 27. септембра :: Semberija INFO ::

 

Републички штаб продужио мјере у Српској до 27. септембра


БАЊАЛУКА - На данашњој сједници Републички штаб за ванредне ситуације је донио одлуку да се све постојеће епидемиолошке мјере продуже до 27. септембра.

Републички штаб  је позвао све грађане да, уколико нису ваксцинисани, да то учине што прије. 

Такође су забрањена сва приватна окупљања која се не одржавају на јавном мјесту у групама већим од 70 особа, као и  окупљање у групама већим од 120 особа.

Републички штаб за ванредне ситуације данас је прихватио и Информацију о расподјели 25.000 доза друге компоненте Спутњик В вакцине против вируса корона, те задужио Институт за јавно здравство Републике Српске да изврши расподјелу вакцина здравственим установама широм Републике Српске.

Ноћни клубови и даље могу да раде до два часа иза поноћи.

У периоду од шест до 24 часа ограничава се радно вријеме свим угоститељским објектима за храну и пиће и приређивачима игара на срећу.

Вакцинација у Републици Српској одвија се без застоја, а обезбијеђен је довољан број вакцина против вируса корона, различитих произвођача, за грађане.

Републички штаб за ванредне ситуације наложио је Министарству унутрашњих послова и Инспекторату да интензивирају контролу спровођења мјера заштите од вируса корона.

Опширније о закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације можете погледати ОВДЈЕ.


Глас Српске