Ангела Меркел стиже у Београд, ево шта добија на поклон од Вучића :: Semberija INFO ::

 

Ангела Меркел стиже у Београд, ево шта добија на поклон од Вучића


Фото - Танјуг/АП
БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић биће данас домаћин њемачкој канцеларки Ангели Меркел, чији мандат се приводу крају.

Вучић је до сада више пута изразио захвалност Меркеловој за све што је чинила за Србију док је била на функцији канцелара Њемачке. Меркелова је, рекао је више пута Вучић, много учинила за Србију, посебно када је ријеч о њемачким инвестицијама у земљи.

Канцеларка, која послије Београда иде у Тирану, гдје ће се састати са премијерима земаља западног Балкана, у Београду ће боравити најдуже и за то вријеме ће имати низ састанака.

Она ће на београдски Аеродром "Никола Тесла" стићи нешто послије 16 сати, гдје ће јој бити приређен дочек, а церемонија свечаног дочека биће уприличена испред Палате "Србија".

Први састанак канцеларке Меркел и предсједника Вучића планиран је одмах по њеном доласку и свечаном дочеку, који ће бити приређен испред Палате "Србија".

Они ће разговарати иза затворених врата у четири ока, а након тога најављене су изјаве за медије.

Њемачку канцеларку, трасе којима ће пролазити, мјеста састанка с Вучићем и вилу у којој ће преспавати обезбјеђиваће чак 3.000 полицајаца.

Биће ангажоване и специјалне антитерористичке јединице, као и снајперске јединице које ће с околних кровова мотрити на ситуацију.

Од грађана ће бити тражено да држе затворене прозоре на рути проласка њемачке канцеларке, а шахтови на траси су већ заварени.

Очекује се да линије градског превоза функционишу ванредно у вијеме доласка Меркелове, али детаљи тих промјена биће накнадно објављени.

Мјере безбједности ће бити исте као када су Србију посјећивали предсједник Русије Владимир Путин, или Джозеф Бајден, тада са мјеста потпредсједника Сједињених Америчких Држава, пише "Блиц".

Предсједник Србије Александар Вучић на поклон одлазећој њемачкој канцеларки дароваће пиротски ћилим.

Поводом званичне посјете њемачке канцеларке Ангеле Меркел Србији, бојама њемачке заставе биће током вечерњих часова колоризовани Палата Албанија, Мост на Ади и Бранков мост, саопштило је ЈКП "Јавно осветљење" Београд.


​Танјуг / Независне