Представљање извјештаја о учешћу дјеце и младих у играма на срећу :: Semberija INFO ::

 

Представљање извјештаја о учешћу дјеце и младих у играма на срећу


Како је најављено, у Бијељини ће бити организовано представљање „Посебног извјештаја о учешћу дјеце и младих у играма на срећу“ Институције Омбудсмана за дјецу Републике Српске.

Представљање ће бити 15. септембра у Центру за културу „Семберија“, са почетком у 11 часова.

-Имајући у виду да не постоје свеобухватна истраживања о присутности појаве учешћа дјеце у играма на срећу од било ког системског субјеката заштите, Омбудсман за дјецу Републике Српске се посветио овом проблему и након истраживања припремио Посебан извјештај, са препорукама. Сматрајући да је тема извјештаја, који се представља важна у превенцији и заштити дјеце и младих, важно је да медији пропрате презентацију „Посебног извјештаја о учешћу дјеце и младих у играма на срећу“,чиме се, свакако, доприноси сензибилизацији друштвене заједнице о штетности учешћа дјеце и младих у  играма на срећу и неопходности предузимања адекватних мјера у њиховом најбољем интересу'', навела је мр Јованка Вуковић, замјеник Омбудсмана за дјецу Републике Српске.

Према програму представљања уводну ријеч даће Драгица радовановић, омбудсман за дјецу. Резултате истраживања представиће савјетник Златољуб Мишић и Тања даниловић, виши стручни сарадник. Јованка Вуковић, замјеница омбудсмана за дјецу упутиће препоруке надлежним тијелима.

Презентација „Посебног извјештаја о учешћу дјеце и младих у играма на срећу“ биће организована уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мјера.


Семберија инфо