САД: ПУЦЊАВА У ИЛИНОИСУ, ПОВРИЈЕЂЕНО ВИШЕ ОСОБА :: Semberija INFO ::

 

САД: ПУЦЊАВА У ИЛИНОИСУ, ПОВРИЈЕЂЕНО ВИШЕ ОСОБА


Foto: Tanjug/AP

ВАШИНГТОН, - У пуцњави у граду Ист Сент Луису, у америчкој држави Илиноис, повријеђено је више људи, а власти су организовале потрагу за осумњиченима који су током бијега возилом ударили у путнички воз.

Према доступним информацијама из полиције у инциденту који се догодио јуче око 16 часова није било жртава, извјестила је ЦБС-ова локална филијала КМОВ и навела да су тројица осумњичених отворила ватру прије него што су покушали да прођу поред воза на оближњем жељезничком пријелазу, гдје је воз ударио у возило које су користили за бјекство, преноси Ројтерс.

Полиција је организовала након тога потрагу за осумњиченима у сусједној шумској зони, а према истим извјештајима више људи рањено је у пуцњави, али се не наводи број жртава и њихово стање.

Према другој локалној телевизији, Фоксовој подружници КТВИ, која се у свом извјештају позвала на неименоване званичнике, три особе су рањене у пуцњави, за коју је речено да се догодила у близини једне месаре у Ист Сент Луису, а речено је да полиција трага за чак шест осумњичених.

Источни Сент Луис, град са око 25.000 становника у југозападном дијелу Илиноиса, који је ријеком Мисисипи одвојен од Сент Луиса, у држави Мисури, већ дуго има лошу репутацију у вези криминала и сиромаштва.

Подаци Америчког Федералног истражног бироа из 2019.године показују да је овај град имао највећу стопу убистава по глави становника у САД, од оних са више од 10.000 становника, а заузео је четврто мјесто по броју свих насилних кривичних дијела.

(Тањуг)