Кривокапић: Нико неће бити поштеђен, ово је покушај прекројавања избора и увођење хаоса :: Semberija INFO ::

 

Кривокапић: Нико неће бити поштеђен, ово је покушај прекројавања избора и увођење хаоса


ПОДГОРИЦА - Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић казао је данас да ће се у наредних седам дана анализирати ситуација око дешавања на Цетињу и поручио да "нико неће бити поштеђен".

Он је на конференцији за новинаре казао да "сви они који су се огријешили на било који начин" да ће сносити одговорност, пишу vijesti.me.

– У командном дијелу одговорности ће бити преиспиутан сваки чин сваког појединца који је обезбиједио ли није обезбиједио, урадио или не, дјеловао или не и то ће у сљедећих седам дана бити урађено и ви ћете бити информисани. Нико неће бити поштеђен, без обзира коју функцију има и која га политичка партија штити – поручио је Кривокапић

Он је на почетку конференције за новинаре казао да столичење митрополита црногорско-приморског Јоаникија "је био повод да одређене структуре које припадају одређеном дијелу политике која покушава да од 30. августа прекроји резултате изборне воље грађана".

– То је био важан тренутрак у коме је требало да се оствари оно што није остварено – дестабилизација Црне Горе, увођење нереда и хаоса и непоштовање Устава и закона.

То је казао премијер Здравко Кривокапић на конференцији за новинаре.

– Захваљући одлучној акцији коју је Управа полиције и сви полицајци,са Војском видјели сте да је протекло без било каквих повреда а у једном тренутку је догађај третиран као ризичан са несагледивим посљедицама – рекао је Кривокапић.

Навео је да мук који долази због "пада товара кокаина" убјеђује да ништа није случајно.

– Ове силе које желе да направе државу каква никад није била. Црна Гора је држава поштовања у којој нема насиља. Држава је показала стабилност и показало се да нема те политике која је за грађане битнија од политике мира. Нема ни побједника ни поражених добили су сви грађани јер су показали да су достајанствени – рекао је Кривокапић.

Додао  је да је направљен искорак по помирењу и да нема подјела по вјерској, националној и идеолошкој припадности.

– Требамо да се дијелимо да смо људи и да нијесмо људи.

Поручио је и да се "херојство не доказује ријечима, већ дјелима".

– Још једном захвалност полицији која је штитила и грађане и слободу вјероисповијести – казао је Кривокапић.

Додао је да се Црна Гора окреће искључиво економским реформама и да Владу од њеног конституисања прате рушења.

– Истрајаћемо не због политике већ зато што знамо шта је најбоље за Црну Гору. Очекујемо да број дезинформација напокон спласне – казао је Кривокапић.

Глас Српске