ДОДИК ПОРУЧИО ДА ЗА ОНЕ КОЈИ ЖЕЛЕ ДА НЕШТО СИТНИЧАРЕ, УВИЈЕК ИМА ПРОСТОРА ЗА ТО :: Semberija INFO ::

 

ДОДИК ПОРУЧИО ДА ЗА ОНЕ КОЈИ ЖЕЛЕ ДА НЕШТО СИТНИЧАРЕ, УВИЈЕК ИМА ПРОСТОРА ЗА ТО


Предсједавајучи Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је синоћ у Риму да је његова посјета Ватикану званична и да ће то потврдити његов данашњи састанак са поглаваром Римокатоличке цркве.

Додик је, поводом изјаве бошњачког члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића да посјету Ватикану не реализује у име Предсједништва како се то у јавности жели представити, истакао да га је у Риму синоћ дочекао званични протокол Ватикана и да не зна шта још треба да објасни.

– Мислим да је то уобичајено у оквиру процедура које важе у Предсједништву да члан Предсједништва кога позове неко из друге државе може да оде у званичну посјету. Ја само користим то, као што је и прије само мјесец дана урадио и (члан Предсједништва) Жељко Комшић када је одлазио у Сјеверну Македонију. За мале душе и оне који желе да нешто ситничаре, увијек има простора за то – рекао је Додик за АТВ.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, која је допутовала у Рим заједно са Додиком, истакла је да ово треба да буде једна од степеница изградње бољег повјерења у будућности када је ријеч о међувјерским и међуетничким односима.

– Задовољство ми је што се налазим у делегацији предсједавајућег Предсједништва БиХ, јер као предсједник Републике Српске сам заинтересована за добру сарадњу – навела је Цвијановићева.