ЏАФЕРОВИЋ : НИСАМ ДОБИО ОДГОВОР ОД ШМИТА О СМЈЕНИ ДОДИКА :: Semberija INFO ::

 

ЏАФЕРОВИЋ : НИСАМ ДОБИО ОДГОВОР ОД ШМИТА О СМЈЕНИ ДОДИКА


БЛЕД - Бошњачки члан Председништва БиХ Шефик Џаферовић изјавио је данас да од високог представника Кристијана Шмита, којег Република Српска не признаје, није добио одговор на његов захтјев да покрене питање смјене српског члана Милорада Додика, због, како је навео, блокаде рада колективног шефа државе БиХ и додао да остаје при том захтјеву.

"Нисам добио одговор. Али то је његова улога. Он мора да спријечи злоупотребу Дејтонског споразума. Све оне који критикују мене због те изјаве позивам да помогну да институције Босне и Херцеговине нормално функционишу", рекао је Џаферовић.

Лично га, каже, највише интересује да институције функционишу и да се поштује Дејтонски мировни споразум без резерве.

"То значи да се поштује и високи представник, и стране судије у Уставном суду БиХ, међународне пресуде итд. Свако онај који блокира рад институција не треба да учествује у њиховом раду. То је све што сам казао и стојим иза тога", рекао је Џаферовић за сарајевску N1 тв. са Бледског стратешког фроума.

Џаферовић је коментарисао изјаву хрватског предсједника Зорана Милановића који је рекао да је Додикова иницијатива којом је позвао Вучића, Милановића и Ердоана да посредују у новом договору о будућности БиХ - добронамјерна.

"Према оном што чини (Милановић) нема ту добре намјере, па чак ни за оне које представља. У нашем интересу је да БиХ фунцкионише и да што прије постане чланица НАТО савеза и ЕУ. Онај који блокира рад институција БиХ не може бити добронамјеран. Позивам га да што прије престане", рекао је Џаферовић.
 
(Тањуг)