У СРПСКУ СТИГЛО ЈОШ 25.000 ДОЗА ДРУГЕ КОМПОНЕНТЕ ВАКЦИНА СПУТЊИК :: Semberija INFO ::

 

У СРПСКУ СТИГЛО ЈОШ 25.000 ДОЗА ДРУГЕ КОМПОНЕНТЕ ВАКЦИНА СПУТЊИК


У Републику Српску данас је испоручено још 25.000 доза друге компоненте вакцина Спутњик које су набављене за имунизацију становништва Српске против Ковид-19, а за које је средства обезбиједила Влада Републике Српске, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе Српске.

Ријеч је о новој испоруци вакцина руског произвођача у склопу реализације уговора који Институт за јавно здравство Републике Српске има са велепрометником Крајинагруп, наводи се у саопштењу.

До сада је, укључујући и ову испоруку, на овај начин у Српску стигло укупно 274.300 доза прве и друге компоненте ове врсте вакцина.

Нове количине вакцина допремљене су у складиште увозника у Бањалуци, а по завршетку процедура биће упућене здравственим установама широм Српске за наставак процеса ревакцинације против вируса корона, наводи се у саопштењу.


Из Бироа за односе с јавношћу Владе Српске подсјећају да се, према упутствима произвођача, ревакцинација другом компонентом вакцине Спутњик може урадити у периоду од 21 до 90 дана након вакцинације првом компонентом.

Здравствене установе у Српској располажу довољним количинама вакцина против Ковида-19 више произвођача.

Из Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске и Института за јавно здравство Републике Српске још једном позивају грађане да се, уколико већ нису, што прије вакцинишу против вируса корона и на тај начин заштите своје здравље, у циљу што свеобухватније имунизације становништва.

Према подацима Института за јавно здравство Републике Српке, здравственим установама је са 30. августом 2021. године испоручено 280.609 прве и 198.156 друге дозе вакцина против Ковида-19.
 
(РТРС)