Лавров: Русија не жели да види војнике САД у централној Азији :: Semberija INFO ::

 

Лавров: Русија не жели да види војнике САД у централној Азији


БУДИМПЕШТА - Русија не жели да види америчке војнике у државама централне Азије, рекао је данас министар спољних послова Сергеј Лавров.

"Не, бићу искрен са вама. Прије свега, имамо заједнички безбједносни простор и на том простору постоје одређене обавезе. Мислим о Организацији Уговора о колективној безбједности (ОДКБ) која подразумијева сагласност свих савезника по питањима која се тичу распоређивања страних снага на њиховој територији", рекао је Лавров, одговарајући на питање да ли би Русија жељела да види америчке војнике у централној Азији, преноси агенција Тасс.

Лавров је објаснио да је главни разлог недостатка жеље да види америчке снаге у овом региону њихова тежња да распореде дио сопствених снага инфраструктуре, наоружања и војске, како би по потреби одатле изводиле напад на Авганистан, преносе Независне.

Министар је додао да Москва сумња да је нека од земаља Средње Азије заинтересована да постане мета размјештајући на својој територији америчку војску која се повукла из Авганистана...


​Глас Српске