Расвјетљено седам кривичних дјела „Тешка крађа“ :: Semberija INFO ::

 

Расвјетљено седам кривичних дјела „Тешка крађа“


У временском периоду од 10.08. до 18.08.2021. године  у Бијељини у мјесту Амајлије викенд насеље, извршено је шест кривичних дјела „Тешка крађа“ проваљивањем у викендице власништво физичких лица и једна „Тешка крађа“ извршена на штету правног лица.
 
Радећи на расвјетљавању кривичних дјела против имовине, оперативним радом на терену полицијски службеници Полицијске станице Бијељина 2, дошли су до извршилаца кривичних дјела и то лица В.К. и малољетника ( 2006.).
 
Истрагом је утврђено да су осумњичени дјела вршили у вечерњим сатима, уз употребу физичке снаге и подесног алата насилно улазили  у викендице, из којих су  отуђивали разне предмете.
 
На основу наредбе Основног суда у Бијељини извршено је претресање просторија које користе горе навдена лица. Приликом претресања пронађени су и привремено одузети предмети који потичу из  извршених кривичних дјела.
 
Након документовања предмета надлежном тужилаштву против осумњичених лица следи извјештај због постојања основа сумње да су починили кривично дјело „ Тешка крађа“.
 
 
                                                                              ПОРТПАРОЛ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ      
  
                                                                                                      Александра Марић