У Српској још 83 новозаражених, преминуле двије особе :: Semberija INFO ::

 

У Српској још 83 новозаражених, преминуле двије особе


БАЊАЛУКА – Зараза вирусом корона у протекла 24 часа потврђена је код 83 особе, а Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја.

Преминуле су двије жене средње и старије животне доби из Приједора и Невесиња.

У Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру РС, Универтзитетској боилници у Фочи те у болницама „Свети Врачеви“ у Бијељини и „Свети апостол Лука“ у Добоју обављено је тестирање 399 лабораторијских узорака.

Највише новозаражених  - 22 особе су из Требиња, 14 из Бијељине, по седам из Бањалуке и Теслића, пет из Мркоњић Града, по четири из Невесиња, Приједора и Српца, а по три из Градишке, Козарске Дубице и Прњавора. По двије су из Зворника и по једна из Билеће, Добоја, Источне Илиџе, Новог Града и Фоче.

Ради се о 35 мушкарца и 48 жена, од којих је 12 млађе, 55 средње и 16 старије животне доби.

До сада је у Републици Српској потврђено 65.017 случајева вируса корона, а преминуле су укупно 3.824 особе. Опоравило се 57.980 људи, а тестирано је укупно 294.904.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 130, и то у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 67, а у осталим болницама 63. На респиратору је седам људи особа (пет у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, а двоје у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 888 особа, а надзор је завршен код 194.041.

Глас Српске