ОДБРАНА САВЧИЋА УЛОЖИЛА ЖАЛБУ; МУП СРБИЈЕ: ГЕНЕРАЛ НИЈЕ У НАШОЈ ЗЕМЉИ :: Semberija INFO ::

 

ОДБРАНА САВЧИЋА УЛОЖИЛА ЖАЛБУ; МУП СРБИЈЕ: ГЕНЕРАЛ НИЈЕ У НАШОЈ ЗЕМЉИ


Адвокат Миодраг Стојановић потврдио је за РТРС да је данас уложио жалбу на рјешeње Суда БиХ којим је одређен притвор генералу Миломиру Савчићу због кршења мјера забране. Из Министарства унутрашњих послова Србије саопштено је да се Савчић не налази у Србији.

Стојановић је уложио жалбу због битних повреда одредаба поступка и погрешне примјене материјалног права, указујући да нема кршења мјера. Истакао је да ће одлука по овој жалби бити донесена најкасније до краја идуће седмице.

Навео је да није био у прилици да се чује са генералом Савчићем и да не зна гдје се он налази, те да је упознат да је Суд за њим расписао централну Интерполову потјерницу.

Из МУП-а Србије истичу да је након обављених провјера евиденција о уласку у земљу Управе граничне полиције, утврђено да Савчић није ушао у Србију. МУП Србије је позвао медије у БиХ да не износе непровјерене и нетачне информације, које, како је наведено у саопштењу, служе као подлога појединцима да у своје обрачуне увлаче Србију.
Подсјећамо, Савчићу је по приједлогу Тужилаштва БиХ одређена мјера притвора због бојазни да ће уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, те због нарочитих околности које указују да ће ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или прикриваче, а не због опасности од бјекства.

Мјера притвора по овом рјешењу може трајати најдуже три године рачунајући од дана потврђивања оптужнице, односно до 13. јануара 2023. године или до другачије одлуке Суда, наведено је у саопштењу.
 
(РТРС)