Представници ЕУФОР-а посјетили Републичку странку Српске :: Semberija INFO ::

 

Представници ЕУФОР-а посјетили Републичку странку Српске


Официр ЕУФОР ЛОТ куће у Брчком Фриц Раух и подофицир Јурген Хајд посјетили су данас Републичку странку Српске /РСС/ у Бијељини гдје су са предсједником РСС Младеном Петровићем и власником компаније ТРБ Славеном Ристићем разговарали о актуелној политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ, као и о даљим циљевима дјеловања РСС на локалном и републичком нивоу.



Петровић је овом приликом истакао да је Републичка странка Српске настала из потребе да се грађанима Бијељине представе нова енергија, младост и идеје о модерном концепту локалне заједнице.

- У времену када већина политичких партија само жели да задржи или прошири позиције које су стекли у јавном сектору, ми смо увидјели прилику да окупимо интелектуалце, образоване и младе људе, и да им докажемо да није срамота бавити се политиком. Велики број наших чланова је већ остварен у професионалном смислу и ми политику не видимо као прилику за стицање користи, него као средство да праве вриједности у друштву поставимо на право мјесто – рекао је Петровић.

Власник компаније ТРБ Славен Ристић истакао је да је подржао оснивање Републичке странке Српске и да жели да покаже људима да се стабилно друштво може градити једино на чврстим темељима економије и привреде.

- Циљ ми је да уложимо у младост, нове генерације и да им дамо наду. То значи да им дамо прилику да остану у својим градовима и општинама, да не размишљају о напуштању своје земље – поручио је Ристић.

Фриц Раух и Јурген Хајд захвалили су представницима РСС на гостопримству и поручили да ЕУФОР прати политичку ситуацију у Бијељини и Републици Српској, као и нове тенденције на политичкој сцени у БиХ. 

Семберија инфо