ОДНОС ПРЕМА КУПЦИМА: БИХ ВОДИ У КВАЛИТЕТУ УСЛУГЕ :: Semberija INFO ::

 

ОДНОС ПРЕМА КУПЦИМА: БИХ ВОДИ У КВАЛИТЕТУ УСЛУГЕ


Агенција Хераклеа, у сарадњи с агенцијама за тајну куповину из Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније, Словеније и Србије, од 15. јуна до 15. јула поново је провела истраживање квалитета услуге.
 
У посјетама су се мјерили: поздрав, утврђивање потреба и жеља купаца, познавање производа, нуђење додатног производа те захвала на посјети. Тајни купци посјетили су 800 продајних мјеста - аутосалона, банака, бензинских станица, малопродају, супермаркете, продајна мјеста телекомуникацијских фирми, туристичко-угоститељске објекте и објекте услужних дјелатности.
 
У овогодишњем истраживању Хрватска се, с прошлогодишњег трећег, попела на друго мјесто (76,48 %), и остварила побољшање од 1,36 постотних бодова. С најбољом услугом у регији и ове се године истакла Босна и Херцеговина остваривши резултат од 77,46 посто, иако је забиљежила пад од 9,19 постотних бодова у односу на 2020.
 
С највише подручја за унапрјеђење ове се године истакла Македонија остваривши резултат од 68,51 посто, али је и забиљежила највећи пад у односу на претходну годину (82,47 %). Занимљиво је да је категорија "захвала на посјети" забиљежила највећи пад у односу на претходну годину, за 10,14 постотних бодова, а остварила је укупан резултат од 67,83 %.

Посматрајући резултате према дјелатностима, и ове године су се највише истакли аутосалони с резултатом од 91,67 посто. Супермаркети су дјелатност с највише подручја за унапређење, а ове су године имали пад у квалитету услуге.