Републички штаб прихватио да Српска донира вакцине ФБиХ :: Semberija INFO ::

 

Републички штаб прихватио да Српска донира вакцине ФБиХ


БАЊАЛУКА - Републички штаб за ванредне ситуације је сагласан да се ФБиХ донира 15.200 доза вакцина против Ковид-19 произвођача Астра Зенека.

Републички штаб за ванредне ситуације прихватио је, на данашњој телефонској сједници, Информацију о донацији вакцина против Ковид -19 за грађане општина Босанско Грахово, Гламоч, Босански Петровац и Дрвар. Републички штаб за ванредне ситуације сагласан је да се ЈЗУ Дом здравља Дрвар донира 2.000 доза вакцина против Ковид-19 произвођача Астра Зенека за вакцинацију грађана општина Босанско Грахово, Гламоч, Босански Петровац и Дрвар.

Такође, Републички штаб за ванредне ситуације прихватио је Информацију о донацији вакцина против  Ковид-19 Универзитету у Тузли. Штаб је  сагласан да се Универзитету у Тузли донира 1.000 доза вакцина против Ковид-19 произвођача Астра Зенека.

Републички штаб за ванредне ситуације на данашњој сједници донио је закључке о расподјели укупно 75.000 доза, компоненте и спутњик В вакцине. Овим закључцима задужен је ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске да изврши расподјелу у складу са наведеним у информацијама. Такође, задужује се ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске да прати потребе здравствених установа које спроводе вакцинацију за вакцинама против Ковид-19, те да у складу са тим потребама врши прерасподјелу испорука доза вакцина против Ковид-19 здравственим установама које спроводе вакцинацију.

Штаб је на данашњој сједници донио Закључак о расподјели 25.000 доза, компоненте ИИ спутњик В вакцине.

Упознао се и са Информацијом о расподјели 25.000 доза, компоненте ИИ спутњик В вакцине. Задужује се ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске да изврши расподјелу у складу са наведеним у информацији.

Штаб се упознао са информацијама о расподјели укупно 290.000 доза вакцине произвођача Синопхарм, те задужио ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске да изврши расподјелу у складу са наведеним у информацијама.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је данас Закључак о расподјели 93.600 дозе вакцине произвођача фајзер/бајонтек, преносе Независне. Републички штаб за ванредне ситуације се упознао са Информацијом о расподјели 93.600 дозе вакцине произвођача фајзер/бајонтек, те задужио ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске да изврши расподјелу у складу са наведеним у информацији.

Штаб је донио закључке о расподјели укупно 64.190 доза вакцине произвођача АстраЗенека.

Републички штаб за ванредне ситуације се упознао са информацијама о расподјели вакцине произвођача АстраЗенека, те задужио ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске  да изврши расподјелу у складу са наведеним у информацијама.

​Глас Српске