Ухапшен припадник Шкљарског клана и полицијски инспектор :: Semberija INFO ::

 

Ухапшен припадник Шкљарског клана и полицијски инспектор


БАЊАЛУКА - Милош Божовић из Цетиња који се повезује са Шкаљарским криминалним кланом и главни полицијски инспектор у МУП-у РС Младен Миловановић као и још два полицајца П. В. и Г. Р. ухапшени су на подручју Бањалуке, потврђено је “Гласу Српске”.


Према незваничним информацијма Божовић је осумњичен за убиство суграђанина Ранка Вулетића у Цетињу.

Миловановићу су лисице стављене на руке због сумње да је помогао осумњиченом након учињеног кривичног дјела, односно да му је давао одређене информације.

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске, наводећи иницијале, саопштили су да је Божовић ухапшен на основу међународне Интерполове потјернице расписане за кривично дјело тешко убиство.

- Лице М. М. је ухапшено због постојања основа сумње да је као полицијски службеник МУП Републике Српске учинио кривично дјело помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела – саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Истиче се да су током акције претресене просторије које користе осумњичени и да је пронађен пиштољ “глок” са избрушеним серијским бројем и припадајућим оквиром и муницијом.

- Нађена су три панцира, мобилни телефон, новац, СИМ картица, лаптоп, као и други предмети који могу послужити у истрази. У стану које користи М. М. пронађени су и одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела.У даљим активностима синоћ су на подручју Бањалуке још два полицајца П. В. и Г. Р. – појаснила је портпарол МУП РС Мирна Миљановић.

О хапшењу Божовића обавјештен је дежурни судија суда БиХ, а хапшење Миловановић је обављено под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука. 

Из МУП-а РС је саопштено да ће сви ухапшени бити испитани као осумњичени и да ће против нјих бити достављени одговарајући извјештаји. Нагласили су да ће ухапшени припадници полиције бити суспендовани.

Осумњичене су ухапсили јуче припадници Управе за организовани и тешки криминалитет (УКП) МУП-а РС у сарадњи са припадницима Жандармерије Републике Српске.

Миловановић је управо запослен као главни инспектор у УКП МУП-а РС. Он је  донедавно  био и шеф Јединице у управи за бробу против организованог криминала.

​Глас Српске