Тајна операција Лондона: 4.000 специјалаца - интензивирање борбе са противницима :: Semberija INFO ::

 

Тајна операција Лондона: 4.000 специјалаца - интензивирање борбе са противницима


Лондон - Британске специјалне јединице кренуће у нову тајну мисију против Русије и Кине у циљу интензивирања борбе са противницима на нивоу држава, преноси “Тајмс”.

Овај лист се приликом изношења таквих најава позива на команданта бригаде Марка Тотена.

Према његовим ријечима, британска специјална ваздушна служба и специјална бродска служба извршаваће опасније задатке усмјерене на супротстављање државама. Командант бригаде ће предводити “снаге специјалне намјене” британске морнаричке пјешадије које ће помагати специјалним јединицама борећи се против тероризма и обуздавајући плаћенике широм свијета.

Групу ће чинити 4.000 људи, извијештава “Тајмс”. “Оно што можемо да урадимо је да омогућимо специјалним јединицама да се фокусирају на сложеније, комплексније задатке супротстављања Русији и Кини.

То захтијева знање и искуство правих стручњака, зато ћемо им дати више времена и људства како би се изборили са њима (задацима), а ми можемо извршавати неке задатке као што су антитерористичка активност на мору или заједничке операције које представљају потешкоће и које су праћене већим ризицима”, рекао је бригадир. Претпоставља се да би специјалне јединице заједно са британском обавијештајном службом МИ6 могле да шпијунирају војнике и обавијештајне јединице Русије и Кине.

Према изворима у војсци, специјалне јединице се могу позабавити и обуком поморских снага земаља у региону Јужног кинеског мора како би се те државе успешније штитиле од Кине преноси Спутњик.

​Глас Српске