ПОРЕСКА УПРАВА РС НАСТАВИЛА АКЦИЈУ ПОЈАЧАНИХ КОНТРОЛА ШИРОМ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

ПОРЕСКА УПРАВА РС НАСТАВИЛА АКЦИЈУ ПОЈАЧАНИХ КОНТРОЛА ШИРОМ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ


Неправилности у сваком другом
контролисаном објекту

 
Инспектори Пореске управе Републике Српске су, у оквиру наставка опсежне акције појачаних контрола евидентирања промета преко фискалних каса и контрола пријављивања радника у Јединствени систем регистрације, контроле и наплате доприноса широм Републике Српске у протеклој седмици извршили 139 контрола, те су у 71 случају утврдили неправилности, због чега су издали 78 прекршајних налога на укупан износ казне од 239.000  марака.

Истовремено, инспектори Пореске управе РС су за 47 пореских обвезника изрекли усмено рјешење, тј. мјеру привремене забране обављања дјелатности која неће бити извршена уколико порески обвезници у року од 72 часа од изрицања мјере, у складу са Законом о фискалним касама, уплате изречену новчану казну. Такође, инспектори су изрекли и четири писана рјешења о привременој забрани обављања дјелатности, у трајању од 15 и 30 дана.

​ Поред тога, у оквиру ових контрола инспектори Пореске управе РС су открили и девет непријављених радника.
Највише неправилности утврђено је код пореских обвезника са подручја које покривају подручни центри Пореске управе РС у Добоју и Бањалуци, гдје су у 17, односно 15 случајева утврђене неправилности, док је у та два подручна центра извршено и највише контрола.

Санкционисани порески обвезници на подручјима локалних заједница Градишка, Лакташи, Прњавор, Нови Град, Козарска Дубица, Приједор, Костајница, Теслић, Бања Врућица, Брод, Станари, Добој, Модрича, Бијељина, Зворник, Братунац, Соколац, Источна Илиџа, Пале, Билећа и Фоча.

Инспектори Пореске управе РС ће и у наредним данима наставити са овом акцијом појачаних контрола на територији цијеле Републике Српске. Контроле ће у оквиру ове акције бити вршене сваког радног дана, али и у дане викенда и то у смјенама.

Пореска управа РС и овом приликом позива пореске обвезнике да поштују законске прописе у овој области, а све грађане да пријаве апсолутно све случајеве неиздавања фискалних рачуна или друге неправилности које уоче и то путем е-маил адресе: контакт@порескауправарс.орг или на бројеве телефона истакнуте на интернет страници Пореске управе РС, у рубрици „Пријава неиздавања фискалних рачуна“.

Наглашавамо да циљ Пореске управе РС није кажњавање пореских обвезника, већ њихово увођење у легално пословање и сузбијање нелојалне конкуренције'', наведено је у саопштењу за јавност Пореске управе Бијељина.