ЈОШ ЈЕДАН ПАКЛЕН ДАН :: Semberija INFO ::

 

ЈОШ ЈЕДАН ПАКЛЕН ДАН


Како је најављено из Хидрометеоролошког завода Републике Српске, пред Семберцима је још један паклен дан. Највиша дневна температура ће се и данас приближити 40 степену на Целзијусовој скали. Након дужег врелог и сушног периода, од сутра би температуре требало да буду нешто ниже, а од прекосутра, од петка, 16. јула, најављена је киша. Киша и највише дневне темепературе од 28 степени Целзијусових, како најављују метеорлози, требало би да буду шест-седам дана.



Паду температура и падавинама највише се радују пољопривредни произвођачи, јер су семберска поља жедна воде. Како тврде пољопривредници, кукуруз је већ на издисају. И ако падне киша, тврде, род ће бити знатно умањен. Ако не падне озбиљна киша, процјењују, кукуруз је већ ,,завршио''.

Муку муче и семберски повртлари. Без обзира што, углавном, наводњавају поврће, високе температуре, кажу, на њиви просто све ,,скувају''. Због енормно високих температура проблем је и са поврћем у пластеницима.

Остаје да вјерујемо да ће се, коначно, обистинити најаве метеоролога и да ћемо ,,завршити'' са овим  пакленим врућинама и сушним данима.

Семберија инфо - В. Зеленовић