ХУМАНИТАРНИ БАЗАР ЗА ПОМОЋ ДВОЈИЦИ ДЈЕЧАКА: И БИЈЕЉИНА ЈЕ УЗ ВАС :: Semberija INFO ::

 

ХУМАНИТАРНИ БАЗАР ЗА ПОМОЋ ДВОЈИЦИ ДЈЕЧАКА: И БИЈЕЉИНА ЈЕ УЗ ВАС


Како је најављено, у Бијељини ће бити организован хуманитарни базар. Базар ће бити 18. јула на градском тргу у Бијељини од 15  до 21 час, а организује га УРЕМ „Сигуран корак“ и  неформална група „Хуманитарни базар Бијељина“ за дјечаке Алија Пирију и Андреја Радичевића. 



Али Пирија је рођен 10.10.2018. године и има урођену срчану ману тешке категорије (Татрологијафалот). Али је имао прву операцију срца у фебруару 2019. у клиници Аћибадем (Acibadem) у Турској. Трошкове операције сносио је Фонд солидарности, а трошкове постоперативног лијечена, смјештаја, пратње и путне трошкове смо сносили ми. Али је већ имао једну операцију на срцу, али га чека још операција, такодје у Турској.  Због великих трошкова операција Фонд солидарности није у могућности да сноси и трошкове контролних прегледа (што спада у наставак лијечења) који би требало да буду обављени у Турској (због недостака кадра и дијагностике прегледе није могуће обављати у БиХ). Поред операције, Алију су неопходне контроле и интензивни логопедски третмани. 

Андреј је дијете из друге уредне трудноће. На рођењу је дошло до кратког останка без кисеоника које се одразило на његово кашњење у психомоторном развоју. Након годину и по дана интензивних логопедских, дефектолошких и третмана псхомоторике, Андреј је, поред ових третмана који су дали резултата у његовом развоју, добио шансу од клинике Liv HospitalЛив  из Истанбула и др Елдара, након прегледане медицинске документације, да се покуша са двије дозе трансплатације матичним ћелијама, за шта је са превозом и смештајем у трајању од двадесет дана у Истанбулу, потребно издвојити 22.000 евра. Андреју су неопходни и интензивни логопедски и дефектолошки третмани, медицински потрошни материјал, физиотерапеутски третмани, као и три пута седмично часови психо реедукације у трајању од најмање две године, како би дошло до говорно језичког напредовања. За сада је скупљено свега око 20% средстава. 

Да би Бијељина тај цијели дан била у духу ,,И Бијељина је уз вас", позивамо све да се придруже овом хуманом догађају и допринесу да се помогне овој двојици дјечака.  

- Ваша подршка ће нам веома значити'', поручују чланице УРЕМ „Сигуран корак“ и  неформалне групе Хуманитарни базар РС, Бијељина.

Семберија инфо