БЕОГРАД: Шербеџија у башти Јевремовац :: Semberija INFO ::

 

БЕОГРАД: Шербеџија у башти Јевремовац


Раде Шербеџија и Западни колодвор бенд ће данас ( 12.07.) од 20 сати у Ботаничкој башти „Јевремовац” одржати концерт „Не окрећи се сине”, како се зове и његов последњи албум који је објављен крајем прошле године. Шербеџија је последњи концерт у Београду одржао крајем 2018. године, а први пут ће у „Јевремовцу” пред београдском публиком наступити на отвореном.

Пред овај важан концерт, јер је у међувремену много наступа отказано, Шербеџија каже:

– Пјеваћу вам своје старе и нове пјесме. Више старих, а мање нових јер, како ми је једном давно рекао мој пријатељ Кемал Монтено: „Нова пјесма је добра само онда кад постане стара!” А ова моја пјесма „Не окрећи се сине” није нова. Иако никада није постала стара, јер сам је снимио давне 1989. године у тадашњем „Југотону” у Загребу. Било је то тешко вријеме. Управо када је требало да изађе та моја лонгплејка „Не будим те тек тако”, почела су тешка времена у тој нашој земљи и моја лонгплејка је остала углавном у складиштима „Југотона”. Стога је врло мало људи чуло те моје пјесме, па и ову о којој сада говорим. А пјесма је та, заправо порука моме сину Данилу и његовој генерацији, да се не окрећу иза себе и да не гледају на наше проблеме и животе, него да гледају испред себе у будућност, у нови живот!

На новом албуму Шербеџија је окупио пробрану екипу аутора, тако да су пјесме „Ето пјесма”, „Говорила си тихо, тихо, тихо”, „Остала си увијек иста” већ постале хитови, а публика ће на концерту моћи да ужива и у његовим дјелима „Барбара”, „Не дај се Инес”, „Мени се душо од тебе не растаје”, „Ни у твоме срцу”, „Полети птицо”, „Повратак ратника”, „Твоје њежне године”...

​Политика