“СТАНИВУКОВИЋУ, ШТА НИЈЕ У СКЛАДУ СА ЕВРОПСКИМ СТАНДАРДИМА?” ЛУКАЧ ПОРУЧИО ДА НАЦРТИ ЗАКОНА НЕЋЕ БИТИ ПОВУЧЕНИ :: Semberija INFO ::

 

“СТАНИВУКОВИЋУ, ШТА НИЈЕ У СКЛАДУ СА ЕВРОПСКИМ СТАНДАРДИМА?” ЛУКАЧ ПОРУЧИО ДА НАЦРТИ ЗАКОНА НЕЋЕ БИТИ ПОВУЧЕНИ


Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Посланик ПДП у Народној скупштини републике Српске Драшко Станивуковић затражио је да се Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о јавном реду и миру и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о полицији и унутрашњим пословима повуче са дневног реда НСРС.
 
Он је током расправе о предложеном дневном реду за Четврту редовну сједницу НСРС казао да ти закони нису у складу са конвенцијом о људским правима и европским стандардима. Упитао је када ће се на скупштини разговарати о стању у привреди или јавним предузећима, умјесто о законима који се праве на штету грађана.

– У нацрту закона о измјенама и допунама Закона о јавном реду и мир стоји да ће неко добити 60 дана затвора за шкљоцање. Гдје то има?- упитао је Станивуковић.
Министар унутрашњих послова РС Драган Лукач казао је да не види ништа спорно у предложеним нацртима закона, те категорично казао како они неће бити повучени са дневног реда.

– Нећемо повући те нацрте законе јер хоћу да причамо о њима и да чујем приједлоге посланика, па да се на крају договоримо који су то приједлози најбољи. Питам посланика Станивуковића шта то није у складу са европским стандардима и конвенцијама о људским правима? Ти су закони у нацрту и надам се да у опозицији има довољно стручних људи који ће дати конструктивне приједлоге да побољшају предложене законе – казао је Лукач.

Он је позвао посланике да учествују у расправи о нацртима предложених закона и дају конструктивне приједлоге.

Посланици су након гласања одбили захтјев Станивуковића да се та два нацрта скину са дневног реда.

Српска инфо