Стање на путевима: Коловози углавном суви :: Semberija INFO ::

 

Стање на путевима: Коловози углавном суви


БАЊАЛУКА - На већини путева у Републици Српској и ФБиХ саобраћај се одвија по сувим коловозима, а застоји или краће обуставе могу се очекивати на дионицама на којима се изводе радови, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Током одржавања Свјетског купа у кајаку и кануу на дивљим водама "Бањалука-Врбас" у наредна два дана доћи ће до измјене режима саобраћаја на дионици магистралног пута Карановац - Црна Ријека на локалитету кањона "Тијесно" и од укрштања улица Војводе Пере Креце и Од Змијања Рајка, до скретања у Улицу Пере Слијепчевића.

Због радова у тунелима Чемерно на правцу Брод на Дрини два - Врба, Чељиговићи на путу Лапишница-Љубогошта и Стамболчић на дионици Пале-Подграб, измијењен је режим саобраћаја.

Измијењен је режим саобраћаја и на дионици магистралног пута Црквина - Модрича један, на правцу Дервента-Дервента (Жировина), у дужини од 1,55 километара, Клашнице један - Горња Вијака један, као и у тунелу "Угар", на дионици магистралног пута Црна Ријека - ентитетска граница (Угар).

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Руданка-Добој и то на споју са прилазним путем према петљи Руданка, на ауто-путу "9. јануар", као и на дионици магистралног пута Ивањска-Шарговац због реконструкције раскрснице са локалним путем Залужани-Драгочај у насељу Рамићи, те на дионици Добро Поље-Миљевина.

Измијењен је режим саобраћаја на укрштању магистралних путева Милићи - Власеница - Хан Пијесак и Власеница-Тишча због изградње кружне раскрснице, на магистралном путу Модрича један - Вукосавље (Јакеш) - Подновље - Шешлије - Јоховац - Руданка - Добој-ентитетска граница (Каруше), као и на дионицама регионалних путева Стари Мајдан -Ламовита и Тедин Хан - ентитетска граница (Криж).

Наизмјенично се одвија саобраћај на дијелу магистралног пута Бијељина-Угљевик у рејону Сувог Поља гдје је у току уређење раскрснице.

На магистралном путу Брод на Дрини - гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен Због бројних одрона и опасности од клизишта.

Због клизишта је обустављен саобраћај на регионалном путу Мраковица-Градишка, дионица Мраковица-Подградци, док се једном траком одвија на дионици Козарац-Мраковица и на регионалном путу Чајниче-Миљено у мјесту Луке, као и на правцу Тобут-Заједнице од седам до 17 часова.

Од седам часова јутрос до 19 часова у суботу, 3. јула, доћи ће до потпуне обуставе саобраћаја на регионалном путу Језеро-Шипово, а саобраћај ће бити преусмјерен на алтернативни правац Шипово - Герзово - Бараћи - Мркоњић Град.

Получасовне обуставе саобраћаја због деминирања на снази су на дионици магистралног пута Брод-Оџак, у мјесту Клакар Доњи, у времену од осам до 15, а на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, у периоду од 08.15 до 15.05 часова.

Превоз вангабаритног терета актуелан је на правцу међуентитетска линија Станић Ријека-Добој-Дервента-гранични прелаз Брод (до 13. јула), као и на дионици међуентитетска линија Бањ Брдо-гранични прелаз Рача (до 16. јула).

Од 2. јуна на снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на регионалном путу на дионици Поље-Подновље, због оштећења коловоза, а на снази је и забрана саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку 238 на магистралном путу на дионици Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У ФБиХ кроз тунел Црнаја на правцу Коњиц-Јабланица у функцији су обје траке, а од 20 до пет часова саобраћај ће се одвијати наизмјенично, једном траком.

У тунелу Чакловићи на путу Тузла-Калесија (дионица Симин Хан-Цапарде) саобраћај се обуставља од 22.00 до 6.00 часова због радова и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава.

Због радова се успорено саобраћа на путевима Сребреник-Орашје (насеље Ћехаје), Столац-Хутово (мјесто Церовица) и Бановићи-Живинице.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Срна / Глас Српске