ВУЛИН: ПОКУШАЈ СУЂЕЊА СРПСКОЈ ДРЖАВИ И НАРОДУ :: Semberija INFO ::

 

ВУЛИН: ПОКУШАЈ СУЂЕЊА СРПСКОЈ ДРЖАВИ И НАРОДУ


Foto: RTRS
Данашња пресуда некадашњим челницима Службе државне безбједности Србије Јовици Станишићу и Франку Симатовићу представља покушај суђења српској држави и народу, рекао је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

Вулин је истакао да Хашки трибунал није створен да би судио праведно, већ да би се прије свега судило Србима и Србији, те оцијенио да је овај суд још више посвађао балканске народе.

Он је нагласио да је у случају хрватских генерала Младена Маркача и Анте Готовине тадашњи Хашки трибунал промијенио своја правила и рекао да, ако нема непосредног извршења, онда нема ни злочина.

- Неколико година касније промијенили су своја правила и рекли да таква могућност постоји да би осудили Станишића и Симатовића - рекао је Вулин за ТВ Пинк.

Вулин је указао и да је и биритански Гардијан у јучерашњем издању објавио чланак у којем је прецизно написано како ће данас бити пресуђено и са којим циљем, односно да се експлицитно докаже наводна улога Србије у Хрватској и БиХ.

Вулин је оцијенио да никако није случајно ни што је недавно баш црногорски парламент донио резолуцију о Сребреници јер се знало да ће баш она да највише погоди Србију.

Механизам за кривичне судове у Хагу осудио је данас на по 12 година некадашње челнике Државне безбједности Јовицу Станишића и Франка Симатовића за подржавање и помагање у, како је наведено у пресуди, убиствима, депортацијама и прогонима у Шамцу, у БиХ.
 
(СРНА)