Вучић: Бесмислене оптужбе из Подгорице су притисци на Београд :: Semberija INFO ::

 

Вучић: Бесмислене оптужбе из Подгорице су притисци на Београд


БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић оцијенио је данас као притисак на Србију оптужбе из Црне Горе да ће он рушити владу црногорског премијера Здравка Кривокапића.

“Бесмислених оптужби сам се наслушао и наслушаћу их се још јер свакога дана, колико је Србија снажнија и успешнија, та врста притиска и небулозних напада биће све присутнија”, рекао је Вучић новинарима на Пештеру послије вјежбе “Муњевити удар 2021”.

Он је истакао да га не занима ко ће да влада у Црној Гори, али да ће га увијек занимати позиција српског народа у тој земљи.

Вучић је напоменуо да је зато захвалан некадашњим припадницима Војске Југославије који су данас дошли из Црне Горе, а били су на Кошарама 1999. године током НАТО агресије СР Југославију и чували, како је истакао “нашу земљу и границу”.

РТЦГ пренио је данас да је бивши лидер Народне странке и потпредсједник Скупштине Црне Горе Предраг Поповић рекао да предсједник Србије Александар Вучић одлучује о томе хоће ли Демократски Фронт “рушити” Владу премијера Здравка Кривокапића.

”Муњевити удар” показао снагу српске државе

Предсједник Србије Александар Вучић истакао је да је здружена вјежба “Муњевити удар” показала снагу српске државе.

Он је честитао свима који су извели ову вјежбу и захвалио предсједавајућем и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику што јој је присуствовао.

“Честитам свим учесницима”, рекао је Вучић.

Вучић је истакао да ово што је приказано показује снагу државе Србије, наводећи да то не би било могуће да није веће финансијске снаге земље.

Он је најавио да ће снага Војске Србије у наредних девет мјесеци бити драстично измијењена и увећана.

“Ми ћемо наставити улагања у нашу армију. Не интересује нас да било коме претимо, сукоби и ратови, али нас интересује да можемо да будемо увек у стању да одбранимо своју земљу и свој народ”, рекао је Вучић у обраћању послије вјежбе.

Вучић је изразио задовољство што је вјежби присуствовао командант Кфора, а посебно захвалио 240 бораца са Кошара, напомињући да су међу њима седморица са територије Црне Горе.

“Посебно хвала тим јунацима који су бранили СР Југославију. Велико вам хвала драги борци за ваше огромно срце и што сте данас овде са нама”, рекао је Вучић.

Он је истакао да су грађани Србије данас први пут видјели 11 авиона миг-29, оцијенивши да Србија никада није била близу ове снаге у ловачкој авијацији и да је потребно појачати и беспилотне летјелице.

Највећа здружена тактичка вјежба Војске Србије у посљедњих неколико деценија “Муњевити удар 2021” завршена је данас на полигону “Пештер” код Сјенице.

Учествовало је више од 2.300 припадника јединица Копнене војске, Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, 72. бригаде за специјалне операције и 63. падобранске бригаде Војске Србије.

​Срна / Глас Српске