Путин: Бајден каже једно, ја друго :: Semberija INFO ::

 

Путин: Бајден каже једно, ја друго


Фото - Танјуг / АП
ЊУЈОРК - Предвидљивост и стабилност су најважније вриједности у међународним односима, мада Русија то није видјела од стране САД посљедњих година, изјавио је данас предсједник Русије Владимир Путин у интервјуу за НБЦ.

"Он (амерички предсједник Џо Бајден) каже једно. Ја кажем друго", рекао је Путин коментаришући изјаву да Бајден вјерује да је Русија крива за глобалну нестабилност, пренио је Тасс.

"Али можда се у одређеном тренутку наша реторика разликује и другачија је. Али ако ме сада питате за мишљење, кажем вам шта мислим. Најважнија вриједност у међународним односима је предвидљивост и стабилност", рекао је Путин.

"Вјерујем да тако нешто од стране наших америчких партнера нисмо видјели посљедњих година", истакао је Путин.

"Каква би могла бити стабилност и предвидљивост ако се сјетимо догадаја из 2011. године у Либији, када је земља у основи била растурена, сломљена? Каква је постојала стабилност и предвидљивост? Говорило се о континуираном присуству трупа у Авганистану. А онда одједном, бум!, трупе се повлаче из Авганистана. Да ли је ово опет предвидљивост и стабилност? Сада догађаји на Блиском Истоку. Да ли је ово предвидљивост и стабилност, до чега ће све ово довести? Или у Сирији? Шта је у вези са тим стабилно и предвидљиво", рекао је руски предсједник.

​Танјуг / Независне