У НАРЕДНИМ НЕДЈЕЉАМА ЈЕДНА ОД НАЈВЕЋИХ ВЈЕЖБИ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

У НАРЕДНИМ НЕДЈЕЉАМА ЈЕДНА ОД НАЈВЕЋИХ ВЈЕЖБИ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ


У Србији ће у наредним недјељама бити изведена једна од највећих војних вјежби посљедњих деценија, најавио је министар одбране Србије Небојша Стефановић.

Вјежба ће бити изведена по наређењу предсједника Србије Александра Вучића, саопштено је јутрос из Министарства одбране Србије.

- Вјежба ће бити изведена из више дијелова, обухватиће ноћно и дневно гађање, а у њој ће учествовати велики број војника и биће ангажован огроман број средстава - рекао је Стефановић, који је на полигону "Никинци" присуствовао ноћном гађању.

Он је навео да је приказана употреба јединица Војске Србије које су у условима смањене видљивости, показале да уз савремена оптоелектронска средства, која је развијала и домаћа индустрија, могу да постигну одличне резултате.

Стефановић је захвалио припадницима Војске, који су управљајући борбеним и оклопним возилима "Лазар" и "Милош", тенковима и "пасарсима", показали колико успјешно увјежбавање, модернизација и опремање доприносе да Војска Србије у свако доба дана или ноћи може да заштити безбједност Србије.

У оквиру приказа на полигону "Никинци", представљено је дејство најновијих средстава која су производ домаће памети, почев од командно-извиђачког возила БОВ-КИВ, даљински контролисане беспосадне платформе "Милош", оклопног борбеног возила "Лазар", преко беспилотне летјелице "Врабац" и пјешадијског наоружања са оптоелектронским средствима, док је гађање циљева на земљи извршио и "пасарс".
 
(СРНА)