Велико невријеме у дијеловима БиХ, проблеми у саобраћају :: Semberija INFO ::

 

Велико невријеме у дијеловима БиХ, проблеми у саобраћају


САРАЈЕВО - Велико невријеме стигло је и у Сарајево, након што је захватило поједине дијелове Босне и Херцеговине.

Велика количина кише која се излила у послијеподневним сатима створила је проблеме на путевима широм Босне и Херцеговине.

Из БИХАМК-а моле возаче да буду максимално опрезни и да држе одстојање између возила.

"Возаче теретних возила молимо да, када иза себе примијете дугу колону путничких возила, накратко се искључе из саобраћаја, како би се избјегла ризична претицања", саопштено је из БИХАМК-а.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила обустављен саобраћај.

Појачан је саобраћај возила на излазу из БиХ на граничним прелазима: Градишка, Градина, Изачић и Велика Кладуша. На осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута, наводе из БИХАМК-а.

Подсјећамо, Федерални хидрометеоролошки завод најавио је промјену времена, односно претежно облачно вријеме са кишом, пљусковима и грмљавином.

"Локално је могуће и јаче грмљавинско невријеме, праћено интензивнијим падавинама и градом. Вјетар слаб до умјерен у централним и сјеверним подручјима Босне сјеверни и сјеверозападни, а у остатку земље југозападни", саопштено је, преноси Радиосарајево.ба.

Јако олујно невријеме, праћено кишом, ледом и јачим ударима вјетра у послијеподневним сатима захватило је и Тузлански кантон.

Невријеме се посебно осјетило на ширем подручју Тузле, гдје су градске саобраћајнице за свега неколико минута биле у потпуности поплављене због сливника који нису могли примити велике количине воде.

Цивилној заштити Тузланског кантона грађани материјалну штету нису пријавили, али информације са терена показују да је вода продрла у приземне и подрумске прострије стамбених зграда, преноси портал Кликс.

​Независне новине