Обилазак тврђава као заједничка понуда Херцеговине и Боке :: Semberija INFO ::

 

Обилазак тврђава као заједничка понуда Херцеговине и Боке


ТРЕБИЊЕ, ХЕРЦЕГ НОВИ - Тврђаве из средњовјековног и аустроугарског периода биће заједнички туристички производ Херцеговине и Боке, чију би вриједност и видљивост на туристичком тржишту требало да унаприједи актуелни пројекат прекограничне сарадње Црне Горе и БиХ, који финансира Европска унија.

У оквиру пројекта у Херцег Новом је за викенд завршена вишедневна едукативна радионица за туристичке раднике из Боке и Херцеговине на тему "Креирање доживљаја и искустава културе кроз туризам на примјеру тематског производа 'Путеви историје: Аустроугарске тврђаве'".

Учесници су добили прилику да сазнају више о новим трендовима у креирању културно-туристичких тура и техникама интерпретативног вођења које унапређује квалитет доживљаја и искустава дестинације, а презентован је један од резултата пројекта - будући културно-туристички производ - тврђаве из различитих периода.

Црногорски партнери ће, како је саопштено након радионица, овај туристички производ у пројекту понудити туристичком тржишту већ до краја септембра ове године, у коме ће се обилазити тврђаве поред некадашње јужне аустроугарске границе с Краљевином Црном Гором - у Боки и Требињу.

"Намијењен је домаћим и иностраним посјетиоцима, заљубљеницима у војне теме и историју, рекреативцима у природи, за које је досад формирано три од укупно пет тематских туристичких путева с интерпретационим таблама и туристичком сигнализацијом у Боки и Требињу", саопштено је након радионица.

И партнери пројекта из Босне и Херцеговине на сличан начин валоризују херцеговачко средњовјековно цивилно и војно градитељско насљеђе, а видиљивост заједничког производа, којим ће управљати локалне туристичке организације Боке и Херцеговине, маркетиншки ће бити ојачана заједничком туристичком брошуром, веб-сајтом и мобилном апликацијом.

Независне новине