Ново у граду ЗЕВ СЕРВИС БН: Одржавање стамбених зграда :: Semberija INFO ::

 

Ново у граду ЗЕВ СЕРВИС БН: Одржавање стамбених зграда


Оснивање заједнице етажних власника уређено је Законом о одржавању зграда, а уписом у регистар код општинског, односно, градског органа управе надлежног за стамбене послове, заједница постаје правно лице са свим обавезама и одговорностима. Обавезе предсједника заједнице тажних власника (ЗЕВ), не разликују се значајно од домаћинског вођења домаћинства, а на задовољство станара у стамбеним објектима у Бијељини, дипломирани економиста Љубиша Љубо Бошковић, основао је „ЗЕВ Сервис БН“, како би у договору са скупштинама станара, преузео управљање зградама.


 
- Прије извјесног времена остао сам без сталног запослења, а с обзиром да већ имам искуства са обавезама предсједника ЗЕВ-а у згради гдје живим и гдје сам предсједник, одлучио сам да региструјем „ЗЕВ СЕРВИС - БН“. Свјестан сам колико времена и пажње треба да би се стамбени објекти одржавали, да у зградама све функционише, а да многи станари и немају пуно времена да се посвете овим обавезама, основао сам сервис како бих објединио пружање услуга станарима стамбених зграда“, каже Бошковић.

Како појашњава, то подразумијева обилазак објеката и отклањање евентуалних кварова (улазна врата зграде, замјене сијалица, кошење траве у двориштима зграда, обављање послова по питању плаћања заједничких рачуна, поправке лифта итд).

- Поред наведених обавеза, морам истаћи да још увијек има стамбених зграда гдје није регистрован ЗЕВ, ангажујем се и око тог дијела обавеза, наравно, све у договору са станарима“, каже Бошковић.

Према његовим ријечима, „ЗЕВ Сервис БН“ је у суштини основан да организује управљање зградом и одржавањем објекта. Бошковић каже да станари обавезе плаћају у банкама на заједнички рачун ЗЕВ зграде у којој станују, што је транспарентно и све уплате се објављују на огласној табли у објекту, а уколико неко од станара не измирује своје обавезе, ангажује адвоката и наравно, као сваки добар домаћин изабере адвоката који је најповољни, као и наповољније извођаче радова, у случају поправки и санације у, као и на објекту.
 
- С обзиром да је ЗЕВ правно лице, у случају већих инвестиција, као што је нпр. санација крова, уколико нема довољно средстава на рачуну, постоји могућност кредитног задужења код банака, а одлуке о избору банке и извођача радова, доносе сви станари“, каже Бошковић.

Уколико желите да о стамбеном објекту гдје живите, воде рачуна људи који су посвећени свим обавезама које су веома захтјевне, позовите их на број телефона 065-727-115, а можете их пронаћи и на фб страници ,,ЗЕВ Сервис БН’’.             

Семберске новине - Семберија инфо - О. Стјепановић