Градоначелница Сарајева Бењамина Карић 22. јуна у посјети Бањалуци :: Semberija INFO ::

 

Градоначелница Сарајева Бењамина Карић 22. јуна у посјети Бањалуци


Бењамина Карић, градоначелник Сарајева, на мој позив 22. јуна доћи ће у званичну посјету Бањалуци.


То је за портал radiosarajevo.ba рекао Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке, који је Карићеву први пут 14. марта позвао у службену посјету Бањалуци.

Он је тада открио како је дошао на идеју да градоначелницу Сарајева позове у посјету Бањалуци.

"Већ неко вријеме размишљам о овој идеји и овај Бајрам је лијепа прилика била да пошаљем поруку градоначелници Сарајева. Млада је, колико видим из вашег медија и веома популарна, али и успјешна и желим је видјети у Бањалуци. Бањалука је отворен град, а ја сам чврсто опредијељен да дође до те сарадње. Млади људи су преузели кормило два највећа града БиХ, а са Бењамином бих волио причати о култури, туризму, сарадњи...", додао је Станивуковић.

С друге стране, неколико дана касније градоначелница Сарајева Бењамина Карић је одговорила градоначелнику Бањалуке.

"Поштовани градоначелниче Станивуковић,

Примила сам Ваше љубазно писмо са честиткама за избор на дужност  градоначелнице Града Сарајева и добрим жељама за реализацију успјешних пројеката за добробит становника главног града и свих грађана наше домовине Босне и Херцеговине. На томе Вам топло захваљујем.

Користим ову прилику да и Вама такођер упутим најбоље жеље и много успјеха у реализацији свих добрих пројеката у прелијепој Бања Луци за добробит њених становника и свих грађана наше заједничке домовине.

Увјерена сам да ће вријеме показати колико је значајно да наши градови, као и све друге локалне заједнице, управо сада уз додатну енергију младе генерације, учине напоре на развоју и модернизацији наших средина.

Са задовољством сам примила позив да посјетим Бањалуку на чему Вам искрено захваљујем.

Радо се одазивам и дијелим Ваше увјерење да има пуно могућности за успјешну сарадњу два највећа града у нашој земљи. Дијалог, отвореност, сарадња и изградња мостова пријатељства остаје једно до мојих опредјељења."

Станивуковић је данас за радиосарајево.ба открио и још један занимљив детаљ.

"Ексклузивно вам потврђујем да ће доћи и до узвратне посјете. Доћи ћу и ја у посјету Сарајеву на позив градоначелнице Сарајева. И то смо све договорили. Млади људи треба да се повезују, како између себе, тако и градовима којим управљају", казао је Драшко Станивуковић.

Глас Српске