Вишковић: Менаџменти свих јавних предузећа су на тесту :: Semberija INFO ::

 

Вишковић: Менаџменти свих јавних предузећа су на тесту


Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да је Влада Републике Српске, на чијем се челу он налази, све што је планирала да уради у првих 100 дана то и урадила.

“Влада је у првих 100 дана радила на томе да поредамо приоритете у инфраструктури. Сада смо утврдили шта нам је национални приоритет. Први приоритет за Српску је да градимо ауто-пут од Добоја, преко Вукосавља, Брчког и Бијељине према Рачи и његово повезивање са ауто-путем Београд-Загреб у Кузмину. Такође, желимо да изградњом моста на ријеци Сави код Градишке ауто-пут буде у пуном капацитету”, истакао је Радован Вишковић, предсједник Владе Републике Српске гостујући у емисији “Једран на један” Алтернативне телевизије. 

Предсједник Владе је нагласио се неће либити за шест мјесези да се захвали министрима и сарадницима са чијим радом не буде задовољан. Вишковић је истакао и да није задовољан радом јавних предузећа и њиховим доприносом развоју Српске. 

“Нема ниједног или је мали број јавних предузећа гђе су директори и њихов менаџмент у статусу именованих лица, сви су у статусу вршилаца дужности. Желимо да видимо врло брзо, а то ће се показати половином године на бази шестомјесечних извјештаја, ко се од њих креће на фону мјера политике Владе, а ко од тога одудара”, истакао је Вишковић. 

Он је подсјетио да су принципи ред, рад и одговорност и да ће то бити мјера останка појединаца на функцијама, а не страначка или друга припадност. 

“Ко ради часно и поштено у интересу Српске и грађана не треба да брине за свој статус, а они други не могу остати на тим позицијама. Јавна предузећа могу радити још боље и бити профитабилнија и нисам сагласан са тим да нека од њих постоје само због себе или људи који тамо раде. Очекујем да и буџет и грађани виде корист од тих јавних предузећа”, рекао је Радован Вишковић, предсједник Владе Републике Српске гостујући у емисији “Један на један” АТВ-а.