Ако нема повећања плата, биће штрајка медицинара :: Semberija INFO ::

 

Ако нема повећања плата, биће штрајка медицинара


На тврдњу министра здравља и социјалне заштите РС Алена Шеранића да тренутно није могуће повећање плата у здравству, из Самосталног синдиката радника у здравству и социјалној заштити РС поручују да ће, онда, бити штрајка.
 
Још се уздају у састанак који би, са представницима ресорног министарства, требало да одрже средином овог мјесеца. - Ако њихов став и тада буде исти, односно ако потврде да плате здравственим радницима неће бити повећане, почећемо да збијамо редове. То значи да ћемо предузети конкретне синдикалне мјере и широм Српске исказати своје незадовољство. Тачније, ако не буде повећања плата, биће штрајка - поручује за Српскаинфо предсједник овог синдиката Жељко Шукало.
 
Наглашава да су плате медицинара јако ниске, те да су здравствени радници доведени у изузетно тежак социјални и економски положај, који утиче на пораст миграција кадрова.
 
- Пријети нам опасност да бројни радници у врло кратком временском периоду напусте јавну здравствену службу и трајно се иселе из РС. То може угрозити постојећи систем здравствене заштите. У сваком случају, ми нећемо одустати од својих захтјева - упозорава Шукало.
 
Подсјетимо, синдикалци траже да здравственим радницима плате буду повећане за најмање 30 одсто.

Српска инфо