У Србију стиже још 211.000 вакцина: Кинези и Фајзер раде као швајцарски сат :: Semberija INFO ::

 

У Србију стиже још 211.000 вакцина: Кинези и Фајзер раде као швајцарски сат


Фото - Танјуг / АП
БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић најавио је да сутра или у уторак ујутру стиже још 211.000 вакцина Фајзер.

"Кинези и Фајзер раде као швајцарски сат, што се тиче испорука вакцина, свака им част. У понедељак стиже то, а онда у следећу недељу мислим да стиже још 500.000 (кинеских вакцина)...али ајде да не говорим још ништа", казао је Вучић.

Додао је да су кинеске вакцине - 500.000 сљедећи контигнет, послије доласка фајзерових вакцина које стижу највјероватније сутра.

"И знам да ће Кинези нама да дају још милион вакцина у мају", навео је Вучић.

Казао је да Србија има око 15 милиона вакцина у уговорима, али да нико не поштује уговоре осим Кинеза и Фајзера.

Када је реч о Ковакс програму, додао је да је требало да добијемо 96.000 вакцина, али да смо добили 57.000 вакцина, јер кажу да нисмо угрожени.

"Зато што смо били паметни и способни. Србија јесте на еворопском путу и ми морамо да идемо ка Европи, али нисам будала да не смеме да изговорим шта мислим неком у Бриселу. Ако мислите да вам је потребан председник да га шутирају као лопту и у Бриселу, Загребу и Подгорици, вратите неке председнике на власт и имаћете их опет", поручио је Вучић.

Не вјерује да ће, како каже, неком у Бриселу сметати што ће Србија прозводити вакцине, али да вјероватно нису одушевљени. Истакао је да је за Србију важно да буде на европском путу више због политичке стабилности, а мање економске.

​Танјуг / Независне