НАБАВКА НОВИХ ЛАЗАРА 3 ЗА ВОЈСКУ СРБИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

НАБАВКА НОВИХ ЛАЗАРА 3 ЗА ВОЈСКУ СРБИЈЕ


Министарство одбране Србије потписало је уговор са фабриком "Југоимпорт СДПР" за набавку оклопних борбених возила "Лазар 3" у вриједности око 31 милион евра.

Министар одбране Србије Небојша Стефановић, који је присуствовао данашњем потписивању уговора, рекао је да се наставља опремање Војске средствима нове генерације домаће производње.

Он је нагласио да опремање Војске Србије новим борбеним возилима "Лазар 3" представља значајан допринос унапређењу оперативних способности Војске, саопштено је из Министарства одбране Србије.

- Овим уговором број "Лазара" који су савремена оклопна борбена возила у нашој војсци биће значајно повећан - истакао је Стефановић, који је овом приликом посјетио производне погоне "Борбених сложених система" у Великој Плани у којима се ради на изради "Лазара", "Норе" и "Милоша", гдје су му представљени кључни сегменти у процесу производње, резултати рада и планови за даљу производњу.

Према ријечима министра одбране, у јединицама Војске Србије за неколико недјеља наћи ће се и нови "Милоши".

- Радујемо се јер видимо напредак, видимо да се уговорне обавезе испуњавају и да ћемо до краја године имати већи број и "Милоша" и "Лазара" у нашем саставу. Захвалио бих свима из "Југоимпорта" и из Министарства одбране и Војске Србије, као и свим радницима ове фабрике који су у претходном периоду напорно радили на развијању ових возила и њиховом уласку у серијску производњу - рекао је Стефановић и додао да очекује и новине за предстојећи сајам "Партнер".

Он је истакао и да се континуирано опремање војске, као и инвестиције у домаћу памет и домаћу индустрију настављају.

Директор компаније "Југоимпорт СДПР" Југослав Петковић истакао је да је ријеч о наставку онога што је рађено претходних година, као и да је серијска производња одмакла далеко.

Према његовим ријечима, у погонима је процес рада добро организован и иде у добром смјеру.

- Очекујемо већ да за "Партнер" покажемо, ако епидемиолошка ситуација буде дозвољавала, и неке новитете, и што се тиче точкаша, и што се тиче ракетног програма - најавио је Петковић.

Уговор о куповини "Лазара" потписали су пуковник Александар Цакић из Управе за набавку и продају Сектора за материјалне ресурсе Министарства одбране и помоћник директора ЈП "Југоимпорт-СДПР" Александар Лијаковић, наводи се у саопштењу.

(СРНА)